Ontwerp richtlijnen visitekaartje

Op zoek naar een innovatief, coronaproof en duurzaam visitekaartje met jouw eigen ontwerp? Bij QuickConnected is het mogelijk om jouw eigen ontwerp om te zetten naar een QuickConnected business card. Met het slimme visitekaartje van QuickConnected laat jij een professionele indruk achter bij jouw klanten.

NFC visitekaartje bedrukken met een eigen ontwerp

Op zoek naar een innovatief, coronaproof en duurzaam visitekaartje? Kies dan voor het slimme visitekaartje van QuickConnected. Voorzien van de nieuwste technieken zoals een NFC chip (near-field communication) en een QR-code. Het pasje is gemaakt van hoogwaardig 0,76mm dik PVC inclusief een NFC ntag215 chip (geschikt voor smartphones). Het is mogelijk om je eigen ontwerp aan te leveren en hiervoor hebben wij de volgende richtlijnen.

Resolutie: (Minimaal) 300 dpi
Formaat: 89,15 x 56,73 mm (+ 3mm afloop rondom)
Bedrukking*: Full color bedrukt (4/0 of 4/4)
Teksten: Teksten dienen te worden omgezet in lettercontouren
QR-code: Plaats een QR-code in het ontwerp met minimale grootte van 15 x 15 mm (wij plaatsen de juiste QR-code op dezelfde plek)
Kleuropbouw:

 • Wij adviseren om de achtergrond van de visitekaartjes niet volledig te ontwerpen met één kleur; Té lichte kleuren worden eveneens afgeraden.
 • Opbouw zwart: Diepzwart; C=50%, M=50%, Y=50%, K=100% – Teksten; C=0%, M=0%, Y=0%, K=100% (De maximale kleurdekking is 250%)

* Door het materiaal moet er rekening worden gehouden met een minimaal kleurverschil ten opzichte van papieren visitekaartjes.

Advies voor ontwerpen

 • Maak het bestand op met een afloop van 3 mm. Laat de achtergrond doorlopen over de afloop, hier geldt namelijk een minimale speling tijdens het snijden. Dit voorkomt witranden na het snijden en zorgt ervoor dat de achtergrond mooi doorloopt aan alle zijden.
 • Maak je bestanden altijd 1:1 op en zet lettertypes om naar lettercontouren.
 • De minimale fontgrootte die we aanraden is 6 pt. De leesbaarheid is ook afhankelijk van het lettertype dat gebruikt wordt.
 • Opmaak met witte contour (‘stroke’) of vulling (‘ill’) mag nooit op overdruk (‘overprint’) staan. Wit op overdruk vervalt in het uiteindelijke drukwerk.
 • Lever je ontwerp aan zonder snijtekens en printmarkeringen (printer’s marks).
 • Wij raden aan om ontwerpen voor drukwerk op te maken in Adobe InDesign.
 • Het is noodzakelijk om het Adobe InDesign bestand aan te leveren als pakket. Lees hier hoe je dit kunt doen.
 • Doordat kunststof een werkend materiaal is en we onder hitte produceren kunnen er registerverschillen ontstaan, hierom raden we het gebruik van kaders af.
 • Als je gebruik maakt van lijnen en strepen mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Diapositieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt hebben. We adviseren lijnen op te bouwen uit 1 kleur, vanwege de registerverschillen.

Productspecificaties ontwerp

Formaat: 89,15 x 56,73 mm (+ 3mm afloop rondom)
Hoeken: De hoeken hebben een radius van 3,14 mm

Visitekaart ontwerp richtlijnen
Visitekaart richtlijnen ontwerp staand en liggend

Aanleveren van je ontwerp

Staand ontwerp: het beeld op de voorkant moet een tegenovergestelde oriëntatie hebben ten opzichte van het beeld op de achterkant. In dit voorbeeld zie je dat aan de onderkant van de tekst. Op de voorzijde zit die aan de rechterkant, op de achterzijde aan de linkerkant.

Liggend ontwerp: het beeld op zowel de voor- als achterkant moeten dezelfde oriëntatie hebben. In dit voorbeeld zie je daarom de tekst op beide zijden van het ontwerp op dezelfde manier geplaatst.

Kies jouw slimme visitekaartje

€3,75 p.m. * excl. btw

 • Tijdloos design

 • Eigen profielpagina

 • Tap en QR-functie

 • Onbeperkt netwerken

Heb je speciale wensen of een tof idee? Neem contact op met ons.

Niets is ons te gek!

Offerte aanvragen

Wat onze klanten zeggen
over QuickConnected™

De digitale visitekaartjes werken goed en goed bereikbare support!

Bluekens EV

Goed en inovatief concept. Het visitekaartje heeft een mooi ontwerp en werkt zoals beloofd. Voordelig en erg handig in gebruik!

Even Werkt!

Goed concept, werkt prima! Zeker in deze tijd.

Sagoras B.V.

Awesome product door awesome people!

Studio Earthbee

Heel erg bedankt voor mijn digitale visitekaartje! Werkt als een trein.

Ilona de Rijk